Hallstatt na druhú

Do tejto našej obľúbenej rakúskej destinácie, sme sa po druhýkrát vybrali aj s rodinou. Väčšinou necestujeme na tie isté miesta, ale tento kút sveta nás až tak očaril, že sme sa sem radi vrátili. 
Erika s Ingou sme nabrali v meste Linz, kam sa doviezli vlakom z Prahy a spolu sme vyrazili k jazerám soľnej komory. Prvý výšlap sme zahájili na väčší Schoberstein, pričom v pôvodnon pláne bolo ísť na ferratu, ale nakoniec sme ho zdolali všetci spolu pešo. Z vrcholu sa nám ukázali krásne tyrkysovo-zelené jazerá ukryté medzi špicatými horami :) Cestou na ubytko sme sa zastavili v preslávenom Hallstatte a tentokrát sme si priniesli paddleboard, aby sme sa naň mohli pozrieť z iného uhla :)
Ubytovanie sme mali v horskom stredisku v peknej modernej rodinnej chatke, kde sme sa večer poriadne najedli, pozapíjali a konečne sa porozprávali inak ako cez skype. Ráno sme vyrazili na Donnerkogel, kde sme minulý rok boli na parádnej ferrate. Cestou mala byť chata, ale kedže ešte nebola sezóna, tak je chata zavretá a čiastočne zasypaná snehom. My sme sa nevzdali a pokračovali ďalej, až kým sa dalo a neskôr sme dokonca nasadili aj mačky. Na hrebeni sme si užívali slniečko na vyhriatej skale uprostred kosodreviny. Dolu sme zostúpili po starej lavíne a dokonca sme dobehli prvé družstvo, ktoré to bez mačiek otočilo skôr. Na ubytku zaslúžene oddychujeme pri vínku s výhľadmi na okolité kopce.
Posledný deň bolo na pláne len balenie a cestovanie, ale ešte sme stihli kratší výlet dolinou popri Gosausee až pokial nas pustil chodník. Na konci bol totiž snehový val v ktorom akurát razili cestu. Na záver som ešte stihol malú exponovanú feratku priamo nad hladinou jazera :) 

Comments