České more na Pálave

Od kolegov som dostal super darcek v podobe plavby na morskom kajaku. Tak sme si so Zuzkou vybrali kajak rovno pre dvoch a vyrazili sme so Sunsportom na priehradu Mlynske nivy. Ale najprv sme sa plavili pomedzi rybarov na riecke Jihlava, kde je vraj plavba zakazana ale nas instruktor nas ubezpecil ze to ma nastudovane a mozme pokracovat.
Tak sme najprv dostali zopar zakladnych rad ako si kajak nastavit a ako sa ovlada. Najprv sme sa bali nasadit sprcky (kedze neovladame eskimaka a nevieme sa dostat rychlo z prevratenej lode) ale nakoniec  sme boli za ne boli radi. Hned ako sme vplavali na otvorenu vodu tak sme si vsimli burkove mraky a ze sa zdvihol vietor - nastastie nam fukal do chrbta a tak sme sa plavilu rychelsie. Isli sme cez vtacie rezervacie a vsade okolo nas poletovali rozne druhy ale nas to najviac lakalo na kostol sv. Linharta na ostrovceku po zatopenej dedine Musšov ale tam je to este viac zakazane tak snad nabuduce. 
Uplne nas uchvatili zvysky zatopenych stromov ktore mozno poznate z klipu vino, a hned za nimi prebiehali majstrovstva europy vo windsurfingu a tak sme sa pori tych borcoch preplavili do pristavu v Pavlove kde sme si dali chvilku pauzu a vzhladom na zvysujuci sa vietor a nasledne velke vlny sme sa dohodli ze sa iz nebudeme plavit spet ale len na koniec priehrady. Tu nas par krat prekvapila riadna vlna skoro ako na mori a len vdaka sprcke sme sa nepotopili. Na koniec bolo narocne aj uspene pristat ale zazitok to bol silny ako sa mozete presvedcit aj na nasledujucom videjku.

Comments