Swiss road trip

O tejto prekrasnej krajine sme uz vela poculi a citali a vdaka tomu ze sa sem zaciatkom roka prestahovali Jurko s Lenkou tak sme sa konecne dokopali k tejto dlhjej ceste autom.

Ficali sme si pohodovo po dialnici a vecer niekde v Rakusku sme si nasli peknu lucku za penzionom kde sme si ustlali pod hviezdami, miesto krasne ale ked okolo vas prebehne stado diviakov tak nechcete pokusat stastie a radsej sme sa presunuli spet na parkovisku k autu.

Ako hranicni prechod sme pouzili Lichtenstajnsko kde sme si omrkli tento mini stat a hop sa do zeleneho, cisteho svajciarska. Prekvapilo nas teplo a tak sme sa sli okupat do Zurich See s vyhladmi na prve kopceky. Umyselne sme si nekupili dialnicnu znamku aby sme mohli lepsie spoznat krajinu :) co sa nam oplatilo.

Jurko s Lenkou maju paradny byt s uzasnym vyhladom a radi by sme tam stravili cely tyzden ale nas to predsa len tahalo na stvortisicivoe kopce. Nadhernou cestou popri azurovych jazerach a mohutnych horskych sedlas sme dosli do Saas-fee kde sme k ubytovaniu v kepme dostali aj listok na vleky takze sme sa dalsi den vozili hore dole :) Pozorovali sme prezrateho svista ktoreho chodia krmit turisti z daleka ale my sme radsej sli nahanat divokejsich smerom na Britannia hutte.

Tu sme sa ubytovali a sli si vyskusat cestu cez ladovec aby sme rano nestracali cas. Predpoved sa celkom pokazila a tak vyrazame len my a dvaja poliaci a aj ty to po 2 hodinach pri prvom dazdi otacaju. My len prehodnotime plan a vyberieme sa inym hrebenom aspon trenovat trhliny ... po dalsom dazdi to uz balime aj my a caka nas brutalny zostup az do udolia k autu. Toto je to Svajciarsko na ktore sme sa tesili len skoda ze ta lezecka vybava je taka tazka :D

Po nesupesnom pokuse zdolat Strahlhorn sa presuvame do mekky lezenia Zermatt kde nas ohuria elektro auticka, cistic kozich bobkov (od farebne korektnych oveciek a koz) a lubezne alpske domceky. Jedina skoda ze sa nam Matternhorn schoval do oblakov. Ale najlepsie chuti pri horskej bude s vyhladom na ladovec a vobec nevadi ze na vas padaju vedra vody :D

 Cestou spet sa este s miestnymi sprievodcami povozíme na bicykloch po Zurichu a okusime miestnu hipsta scenu so surfovom vlnou uprostred mesta. +Vyzva na buduce splavit rieku ktora tecie centrom.

Comments