Sulovske skaly trochu inak

Spontanne akcie su najlepsie aj preto v utorok rano sadam na prvy vlak z Brna smer Zilina kde sa mam stretnut so Zuzkou. Stade vyrazame smer Sulov-hradna kde mame vyhliadnuty prijemny camp.
Sulov-hradna mi trochu pripomina Cortu d'Ampezzo
Sice az v neskorsich poobednych hodinach ale presda nachadzame vyhladavanu lezecku oblast Sulovskych skal a nase krory smeruju do oblasti Javor? kde hadam najdeme nieco lahsie a vhodne pre nas :) Najprv zdolavame xxx vezu z juznej strany?


Potom sme sa presunuli na dalsiu stenu kde sme trochu viac potrapili ale nakoniec sa na podarilo ju zdolat. Celkovo sme si vyberali lahsie cestu s narocnostou 4-5 kedze nie sme rozlezeny a este nemame natrenovanu silu a moral tento rok.

Cestou spet ideme cez Sulovsky hrad ... a potom uz len chill v campe a prestudovat mapu na zajtrajsi trip spet. Kedze sme prisli lenna dva dni tak to chceme vyuzit naplno a chceme prejst hlavnu cast hrebena.


Uz len obchadzame Sulovksy hrad a poracujeme dalej smer Brada, Rohac a dole na zrucaninu hradu Hricov. Cestou sa nam vynaraju fakt paradne scenerie a sklane veze a tak si doprajeme na kazdej vyhliadke mensiu zastavku :)


Na hricovskom hrade prebiehaju opravy ale aj tak sme sa vysverali na vyhliadkovu lavicku. Cestou sa dozvedame o historii bojov a intrik o nadvladu nad touto oblastou.

Potom uz len chytit bus do Ziliny a mna este caka cesta do Brna tentokrat cez Bratislavu a kratka akcia je uspesne za nami ... tak musime potrenovat lozenie a nabuduce prideme na viac dni a pokusime sa zdolad zaujimavejsie cesty na nadherne skalne veze :)

Aby som nezabudol ake mame pekne zastavky


Comments